Konferencia

10.00 - 10.05
Konferencia megnyitó

A II. Rehab Expo a képzés és foglalkoztatás, mint nemzetgazdasági szempontból kiemelt ágazatok köré szerveződik.

Moderátor: Dr. Szieben László jogász, foglalkoztatáspolitikai szakértő

10.05 - 10.30
A szakképzés és felnőttképzés jogszabályi változásai és ezek szerepe a megváltozott munkaképességűek felzárkóztatási programjára

A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a nyitó előadás keretében áttekintést kíván nyújtani a jogszabályi keretekről, ehhez kapcsolódóan a megváltozott munkaképességű munkavállalók képzés és foglakoztatás központú rehabilitációjának eszközrendszeréről.

Előadó: Dr. Odrobina László szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium

10.30 - 11.00
A szakképzés és felnőttképzés szerepe a megváltozott munkaképességűek képzési és felzárkóztatási programjában

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal vezetője bemutatja a megújult szakképzési és felnőttképzési rendszert, mely messzemenően figyelembe veszi a nemzetgazdaság érdekeit és lehetőséget biztosít a megváltozott munkaképességű munkavállalók munkaerőpiaci igényeinek kielégítésére.

Előadó: Palotás József főigazgató-helyettes, Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal

11.00 - 11.30
A helyi önkormányzatok gyakorlati szerepe a megváltozott munkaképességűek integrációjában

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének társelnöke gyakorló polgármesterként (Polgár város első embere) gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik a megváltozott munkaképességű munkavállalók saját környezetükben történő foglalkoztatásának lehetőségeivel kapcsolatban. Ezen tapasztalatok megosztása rendkívül hasznos lehet az integráció szempontjából.

Előadó: Tóth József társelnök, Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, Polgár város polgármestere

11.30 - 12.00
Hogy aknázzuk ki a rendelkezésre álló lehetőségeket és fordítsuk előnnyé a hátrányokat?

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szakmai osztályának elnöke igazi világpolgár. Személyes tapasztalattal rendelkezik a világ legszegényebb és leggazdagabb régióinak mindennapjaival kapcsolatban. Előadásában arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a legnehezebbnek tűnő helyzet is magában foglalja az előrelépés lehetőségét.

Előadó: Balogh Sándor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Szakmai Osztályának elnöke

12.00 - 12.30
A nyelvtudás, mint komoly versenyelőny a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedési lehetőségeinél

Az ETC nyelvoktatási módszer képviselője bemutatja, milyen módszerrel tudnak könnyedén nyelveket elsajátítani. Az informatika mellett a nyelvtudás a legfontosabb stratégiai alapismeret. Ahhoz tehát, hogy nagyobb eséllyel találhassanak munkát az álláskeresők, egyszerűen tudniuk kell nyelveket. A bemutatott módszerrel hatékonyan kiküszöbölhetőek az eddigi nyelvelsajátítást hátráltató tényezők.

Előadó: Nemes Gábor szakmai igazgató, ETC nyelvoktatási módszer

12.30 - 13.00
A megváltozott munkaképességűek rendelkezésére álló lehetőségek és ezek kiaknázása a felsőoktatásban

A Főiskola szakembere bemutatja azokat a lehetőségeket, melyekkel növelhető az álláskeresés hatékonysága. Számos munkáltató a használható nyelvtudás mellett felsőfokú végzettséghez köti a munkahely betöltését. Mit tehet ilyenkor az álláskereső? – ezen kérdés megválaszolásában nyújt segítséget az előadás.

Előadó: Felzárkóztatási programok felelős vezetője, Kodolányi János Főiskola

13.00 - 13.30
Gyakorlati tapasztalatok a megváltozott munkaképességűek munkahelyi beillesztése során

A szakosodott szervezet szakmai igazgatója bemutatja a munkaerő kiválasztás gyakorlati tapasztalatait. Előadásában kiemelten kezeli a befogadó munkahelyi környezet kérdéseit. Fontos feladatként elemzi a munkatársak felkészítését az új kollégák érkezésére.

Előadó: Kóródi Edit szakmai igazgató, Napra Forgó Nonprofit Kft.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Regisztrálj most a Rehab Expo és Állásbörzére!

A rendezvényen való részvétel díjtalan. Az előzetes regisztráció kötelező.

Regisztráció