Legrand Zrt.

LegrandA Legrand Zrt. jogelődjei révén közel 100 éve van a magyarországi piacon. Tervez, gyárt és értékesít villamosszerelési anyagokat. A vállalat gyártó telepe Szentesen, értékesítési irodája Budapesten található. A régi Kontakra, Kontavill 1992-ben a privatizáció során részvénytársasággá alakult, és a francia Legrand vállalatcsoport részévé vált.

A multinacionális vállalat, a Legrand Csoport a klasszikus villanyszerelési és kisfeszültségű villamosszerelési termékek piacán vezető helyen áll a világban, mind az öt kontinensen, a Föld 180 országában értékesíti termékeit, világszerte 35.000 főt foglalkoztat, árbevétele 2014-ben elérte a 4,5 milliárd eurót.

A Legrand Csoport magyarországi vállalata a közel 500 főt foglalkoztató Legrand Zrt.. A saját munkavállalókon túl Szentesen, ill. Csongrád-megyében további 500 főnek, jellemzően megváltozott munkaképességű embereknek biztosít munkát. 2014 évi árbevételünk meghaladta a 21 milliárd forintot, melynek jelentős része exportértékesítésből származott. Termékkínálatunkat 20.000 különféle, évi 18 millió darab eladott termék alkotja. Termékeink minden tekintetben megfelelnek a szigorú magyar (TÜV) és nemzetközi vizsgálati követelményeknek. A növekvő külső és belső vevői igények kielégítése érdekében a szervezeti működés alapfilozófiája a folyamatos javítás, a Kaizen.

www.legrand.hu