General Electric Company

General ElectricA GE 1989 vége óta sikeresen működik Magyarországon, mára a cég mind az öt fő üzletága aktív hazánkban. Jelenleg a GE a legnagyobb amerikai munkáltató (több mint 12 000 munkatárs) és befektető, valamint az egyik legnagyobb exportőr Magyarországon, melyhez hozzájárul több mint 2 000 kulcsbeszállítója is.

A GE olyan sokoldalú technológiai, média- és pénzügyi szolgáltató cég, amely a világ legégetőbb problémáinak megoldását tűzte ki célul. A sugárhajtóművek, az áramfejlesztés, a vízkezelés, az egészségügyi képalkotás, az üzleti és fogyasztói hitelek, a médiatartalmak és az ipari termékek területén működő GE több mint 100 országban van jelen, és világszerte több mint 300 000 dolgozót foglalkoztat.

A GE az infrastrukturális és a pénzügyi szolgáltatások, valamint a média területén működő erős üzletágakból álló vállalat, mely a jelenkori igények kielégítését tűzte ki céljául. Termékeinkkel és szolgáltatásainkkal hozzájárulunk a globális infrastruktúra fejlesztéséhez, hozzáférést biztosítunk a világ egyre növekvő számú, változó szükségletekkel rendelkező lakói számára az egészségügyi ellátásokhoz, pénzügyi szolgáltatásokhoz, információkhoz és szórakoztatáshoz, emellett környezetvédelmi technológiákat is kínálunk.

2009-ben a GE a kedvezőtlen gazdasági helyzet ellenére is jó eredményeket ért el: nyeresége elérte a 11,2 milliárd $-t. Az ipari tevékenységekből származó pénzforgalom is erős volt az év folyamán: több mint 16,6 milliárd $-t tett ki.

A GE története egészen Thomas A. Edisonig nyúlik vissza, aki 1878-ban alapította meg az Edison Electric Light Company vállalatot. 1892-ben az Edison General Electric Company és a Thomson-Houston Electric Company összeolvadásával létrejött a General Electric Company. A GE jelenleg az egyetlen olyan vállalat a Dow Jones iparági indexben, amely már az index eredeti, 1896-os változatában is szerepelt.

www.ge.com/hu/hu/